inlämning - hur fungerar det?

Vi säljer åt dig på kommission vilket innebär att vi säljer dina varor åt dig. När du lämnar in varor till oss första gången så skapar vi ett kundkonto till dig. På ditt kundkonto kan vi sedan se ditt intjänade saldo och hur många varor du har kvar till försäljning. Det enda du behöver göra är att lämna in varor i mycket gott skick, sedan ordnar vi med prissättning och att få ut dem i butik så någon annan kan köpa dem. Du får sedan betalt i efterhand för dina varor som sålts och för pengarna du tjänat kan du sedan välja att använda som betalmedel i butiken, ta ut kontant eller sätta in på ditt bankkonto. 
Inlämningen är öppen måndag-fredag kl.10-18.
Ingen inlämning under helgen!

Vad tar vi emot?

Vi strävar efter att vara en modern och fräsch butik och därför är det viktigt att allt du lämnar in ska vara i mycket fint skick, helt, rent och komplett. Av de kläder och skor du lämnar in så måste allt vara helt, rent och nytvättat. Vi har också en åldersgräns på att kläder och skor får vara max 5 år gamla för att vi ska kunna sälja dem åt dig.  En god grundregel är att tänka att någon annan ska ju faktiskt vilja köpa dina varor och då behöver du ha fina varor att sälja. I butiken strävar vi efter att presentera varorna på ett inbjudande sätt så att dina varor ska sälja och därmed återanvändas av någon annan.

När du lämnar in dina varor till oss behöver du sortera dem efter våra 5 inlämningskategorier: Barnkläder, Barnytterkläder & skor, Babytillbehör, Leksaker och Dam. Vi vill att du lämnar in i dina varor i papperspåsar så att vi sedan kan återvinna dem. Tänk på att packa i normalstora papperspåsar och inte i de större varianterna som finns. Dessa kommer inte tas emot vid inlämning. Vi är noga med detta för att det ska bli rättvist mot alla inlämnare.


Vi tar inte emot:
Bilbarnstolar, barnvagnar, blöjor, välling, möbler, inredning, DVD, CD, serietidningar, ungdomsböcker, leksaker eller böcker från snabbmatsrestauranger, underkläder, strumpor, strumpbyxor, sängkläder, täcken, kuddar eller äkta pälsar.  Inte heller elektronik så som t.ex. hörlurar, spelkonsoler eller annan utrustning som ej kan funktiontestas. Vi tar inte emot smycken, klockor, solglasögon eller håraccessoarer. Ej heller underkläder, badkläder eller nattplagg för dam.våra inlämningskategorier

barnkläder

Varje månad får du lämna in 1 normalstor papperspåse med barnkläder i storlek 44-170. Här är det endast barnkläder för inomhusbruk som ska finnas i påsen. Det du lämnar in måste stämma överens med aktuell säsong. Tänk på att allt måste vara helt, rent och NYTVÄTTAT för att vi ska kunna sälja det åt dig.  Det du lämnar in måste vara i mycket fint skick och max 5 år gammalt.

Vi tar inte emot:
Underkläder, strumpor eller strumpbyxor. Inte heller smycken, klockor, solglasögon eller håraccessoarer.

barnytterkläder & skor

Varje månad får du lämna in 1 normalstor papperspåse med barnytterkläder och skor. Här är det endast ytterkläder, skor, vantar, mössor, badkläder, skridskor och inlines som ska finnas i påsen.  Det du lämnar in måste stämma överens med aktuell säsong. Tänk på att alla ytterkläder och skor måste vara hela, rena och NYTVÄTTADE för att vi ska kunna sälja det åt dig. Det du lämnar in måste vara i mycket fint skick och max 5 år gammalt.

babytillbehör

Varje månad får du lämna in 1 normalstor papperspåse med babytillbehör. Här är det endast babytillbehör som ska finnas i påsen så som: potta, bumbostol, gåstol, resesäng, amningskudde, babynest, bärsele, hoppgunga, nappflaskor, haklapp, mattallrik, amningspump m.m. Tänk på att allt måste vara helt, rent, komplett och fungerande för att vi ska kunna sälja det åt dig.  Det du lämnar in måste vara i mycket fint skick och max 5 år gammalt.

Vi tar inte emot:
Bilbarnstolar, barnvagnar, sängkläder, täcken eller kuddar. Inte heller möbler, inredning, nappar, blöjor eller välling.

leksaker

Varje månad får du lämna in obegränsad mängd papperspåsar med leksaker. Här är det endast leksaker, babyleksaker, böcker, spel, pussel och utklädningskläder som ska finnas i påsen. Här packar du även ner tomtekläder och lussekläder och det lämnas in under oktober-december. Tänk på att allt måste vara helt, rent, komplett och fungerande för att vi ska kunna sälja det åt dig. Leksaker måste ha fungerande batterier i sig för att vi ska kunna kontrollera och garantera funktion.  Det du lämnar in måste vara i mycket fint skick och max 5 år gammalt.

Vi tar inte emot:
Leksaker eller böcker från snabbmatrestauranger, serietidningar, ungdomsböcker, DVD eller CD. Elektronik så som t.ex. hörlurar, spelkonsoler eller annan utrustning som ej kan funktiontestas. Inte heller smycken, klockor, solglasögon eller håraccessoarer.

damavdelning

Varje månad får du lämna in 1 normalstor papperspåse till vår damavdelning. Här kan du lämna in både kläder, mammakläder, skor, jackor och handväskor i en och samma påse. Det du lämnar in måste stämma överens med aktuell säsong. Tänk på att allt måste vara helt, rent och NYTVÄTTAT för att vi ska kunna sälja det åt dig. Det du lämnar in måste vara i mycket fint skick och max 5 år gammalt.

Vi tar inte emot:
Underkläder, badkläder, nattplagg, äkta pälsar, smycken, klockor, solglasögon eller håraccessoarer. 

vilket skick tar vi emot?

Det du lämnar in till oss får vara max 5 år gammalt för att vi ska kunna sälja det åt dig. Kläder, ytterkläder och skor ska vara hela, rena och NYTVÄTTADE även om de var rena innan de lades undan i förråd eller liknande. Vi vill att butiken ska kännas modern, fräsch och dofta gott och därför vill vi att du är noggrann med det. Om du har husdjur vill vi att du är noga med att det du lämnar in är fritt från päls. Leksaker, spel, pussel, böcker och babytillbehör ska vara hela, rena, kompletta samt ha fungerande batterier så vi kan kontrollera och garantera funktion. Varor som inte är rengjorda eller är i sämre skick kommer inte att säljas i butiken. Vi vill hålla en hög standard och önskar därför att ni lämnar in varor i mycket gott skick. De kläder och skor som rensas bort skänks vidare till de hjälporganisationer som vi samarbetar med.

hur länge finns dina saker i butiken?

När vi prismärkt dina varor finns de sedan till försäljning i vår butik i 2 månader. Om du önskar hämta tillbaka dina osålda varor ansvarar du själv för att plocka ner dessa i butiken innan försäljningsperioden är slut. De varor som inte hämtas ut skänks automatiskt vidare till de hjälporganisationer vi samarbetar med. 
På så sätt kommer varorna alltid att återanvändas!

Vem prissätter varorna och hur mycket får du tillbaka?

Vi på Alla Barn bestämmer priserna och vi önskar ha hållbara och tilltalande prisnivåer på våra varor. Vi har flera års erfarenhet av marknadsvärdet på varor som säljer i vår butik. Därför sätter vi pris efter andrahandsvärde och efterfrågan. Vi garanterar aldrig ett försäljningspris, men vill precis som du sälja till det rätta priset. Tycker du att förtjänsten är viktigare än att varan kommer till nytta för någon annan, så rekommenderar vi dig att sälja varan själv.

Vi prissätter dina varor och du som inlämnare får tillbaka 30 % av försäljningspriset när din vara sålts. Övriga 70 % ska täcka kostnader för lokal, personal, försäkring, skatter, arvode, kortterminal, marknadsföring m.m. Dina intjänade pengar finns på ditt kundkonto direkt när din vara sålts i butiken. Pengarna du tjänat kan användas som betalmedel i butiken, hämtas ut kontant eller sättas in på ditt bankkonto. Kundkontot är personligt och alla utbetalningar sker i kassan mot uppvisande av legitimation. Om du önskar veta ditt nuvarande saldo kan du alltid höra av dig till oss. 
Ditt intjänade saldo finns innestående i 1 år.

sortera din inlämning

Under året har vi inlämningsperioder som stämmer överens med aktuell säsong. Var noggrann med att sortera din inlämning efter våra inlämningsperioder och tänk på att vi har ca 4 veckors hanteringstid innan varorna kommer ut i butik. De varor som lämnas in under fel period kommer direkt att rensas bort. Under året har vi regelbundna inlämningspauser för att kunna hantera den stora mängd varor vi får in. 
Inlämningspausen gäller alla avdelningar förutom leksaker och baby.

våra inlämningsperioder

Under Januari, April, Juli och Oktober har vi inlämningspaus på alla avdelningar förutom leksaker och baby..
vårpåsen

Februari & Mars

Under dessa månader vill vi ha in varor som stämmer överens med våren. Här vill vi ha in vanliga kläder för barn och dam men gärna också skinnjackor, jeansjackor, trenchcoats, skaljackor, skalbyxor, skaloveraller, vattentäta skor, ofodrade stövlar och regnkläder, tunna vantar, tunna mössor, fotbollsskor, benskydd, cykelhjälmar, sneakers och converse. 

sommarpåsen

Maj & Juni

Under dessa månader vill vi ha in varor som stämmer överens med sommaren. Här vill vi ha in vanliga kläder för barn och dam men gärna också shorts, kjolar, linnen, klänningar, t-shirts, badkläder (endast till barn), solhattar, kepsar, solglasögon, armpuffar, UV-kläder och sandaler. Det går också bra att lämna in stövlar och regnkläder under denna period.

 
höstpåsen

Augusti & September

Under dessa månader vill vi ha in varor som stämmer överens med hösten. Här vill vi gärna ha in jeans, kostymbyxor, koftor, långärmade tröjor, kappor, fodrade jackor, fodrade regnkläder, fodrade stövlar, vattentäta skor, skaljackor, skalbyxor, skaloveraller, tunna mössor, tunnare vantar, boots, höstkängor, sjalar, mössor och vantar.

vinterpåsen

Oktober, November & December

Under dessa månader vill vi ha in varor som stämmer överens med vintern. Här vill vi gärna ha in jeans, koftor, långärmade tröjor, långa klänningar, festliga klänningar, vinterjackor, vinteroveraller, termobyxor, vintervantar, vintermössor, fodrade regnställ, fodrade gummistövlar, vinterkängor, skridskor, pulkor, jul- och lussekläder.